Google-mainonta
Mikä on Googlen algoritmi ja miten se toimii? Ja mitä kaikkea Google-mainonta nykyisin mahdollistaa?
Google-mainonta on nimensä mukaisesti mainontaa Googlen viestintäkanavissa. Siihen sisältyy luonnollisesti mainostaminen Googlen hakukoneessa, mutta paljon muutakin.
Googlen kautta on mahdollista tehdä:
✅ YouTube-mainontaa
✅ Display- eli kuvamainontaa Googlen verkostoissa
✅ Rema-mainontaa eli niin sanottua uudelleenmarkkinointia, jossa mainokset kohdennetaan sinun verkkosivuillasi jo kerran käyneille asiakkaille seurantatagin tai niin sanotun evästeen (”keksin”) avulla.
Rema-mainonta on tunnetusti digimarkkinoinnin tehokkain muoto ja sen konversioaste on yleensä useita kertoja uusasikashankintaa suurempi
✅Lisäksi voidaan tehdä Performance Max- ja Shopping mainontaa Googlen kauppiasportaalin kautta
✅ ja sitä ihan perinteistä hakusanamainontaa sisältäen myös verkkokaupoille suunnatun feedipohjaisen mainonnan Googlen hakukoneessa
Google-mainontaa voidaan kohdentaa kilpailijoiden sivustoilla käyneille tai omilla sivuilla käynneille. Voidaan kohdentaa Googlen hakuhistorian ja käyttäytymisen perusteella, voidaan kohdentaa lapsien iän, ihmisen elämäntilanteen ja kiinnostuksen kohteiden perusteella.
Kanavia ja kampanjatyyppejä on nykyisin enemmän kuin edes moni tietää, joten on varmaan aiheellista listata eri mainostyyppejä ylös.
Tässä blogissa käyn läpi Googlen 4 parasta eri kampanjatyyppiä kohdennustapoineen ja samalla paljastan hieman totuuksia algoritmeistä.. Mutta ensin vielä pari sanaa Googlesta yleisesti.
Google-mainonta kattaa 30 miljoona hakua päivän aikana Suomessa
Maailmassa tehdään 8,5 miljardia hakua päivän aikana. Suomessa vastaava määrä on 30 miljoona hakua päivässä, mikä on valtava määrä asukaslukuun nähden!
➡️ ➡️ On siis selvää, että Googlea käytetään paljon tuotteiden ja palveluiden vertailuun.
Yritysten on melkein pakko varmistaa Google-näkyvyytensä joko hakukoneoptimoimmalla verkkopalvelunsa perusteellisesti, tekemällä Google mainontaa tai vaihtoehtoisesti hyödyntämällä molempia vaihtoehtoja.
Mutta mitä kaikkea Google-mainonta nykyisin mahdollistaa perinteisen hakusanamainonnan lisäksi ja mitä tarkoittaa Googlen tekoälypohjainen mainonta ja Googlen algoritmit?
Tässä blogipostauksessa kerron, mitä kaikkea Googlen tekoälypohjainen markkinointi nykypäivänä on ja miten erilaiset yritykset ovat käyttäneet sitä verkkopalvelunsa myynnin ja konversioiden kasvatukseen.
Mikä on Googlen algoritmi?
Googlen algortimien tehtävänä on tarjota Googlen hakukoneen käyttäjille parhaimmat mahdolliset tulokset Googlessa, sillä vain siten Googlen kävijät jatkavat hakukoneen käyttämistä muiden hakukoneiden sijaan.
➡️ ➡️ On siis Googlelle elinehto pystyä tarjoamaan hakukoneen käyttäjille mahdollisimman relevantteja hakutuloksia algortimiensa avulla.
Yritysten, jotka haluavat löytyä Googlesta, on tehtävä joko laadukasta Google-mainontaa tai optimoitava sivujaan niin, että Googlen algoritmit ymmärtävät mitä tietoa verkkosivusto tarjoaa.
Kummin päin tahansa, on selvää, että verkkosivuja tehtäessä olisi hyvä ottaa huomioon Googlen algoritmit ja niiden tapa toimia.
Mitä algoritmit arvioivat?
Yritysten verkkosivustolla algoritmit arvioivat esimerkiksi:
🔎 kuinka paljon sivustolla vietetään aikaa
🔎 kuinka paljon sivustolla liikutaan eteenpäin
🔎 miten paljon klikataan eri painikkeita
🔎 miten tehdään niin sanottuja konversioita; eli ostetaan tai otetaan yhteyttä verkkosivujen pitäjään.
🔎 Myös se, kuinka moni klikkaa Googlen hakutuloksista sivuston painiketta vaikuttaa. Eli toisin kuin nykyisin sanotaan, on Googlen metakuvauksilla edelleen suuri merkitys hakukoneoptimoinnin kannalta.
Sivuston laatupisteisiin ja hakukoneoptimoitumiseen vaikuttavat näiden lisäksi myös sivuston:
🔎 URL-osoite
🔎 HTML-otsikot
🔎 sivuston leipäteksti
🔎 alt-kuvaukset ja linkitykset
🔎 ja sivuston käyttäjäkokemus.
Hakukoneen käyttäjän puolelta algoritmit arvioivat muun muassa hakupaikan sijaintia, haussa käytettyjä sanoja sekä käyttäjän aiempaa selailuhistoriaa.
Algoritmit oppivat kokoajan käyttäjistään lisää koneoppimisen avulla ja niitä käytetään myös ihmisten käyttäytymisen ymmärtämiseen ja sitä kautta mainonnan tekemiseen.
Lisää algoritmeista ja Googlen toimintatavoista voit lukea Googlen omalta sivustolta täältä: https://www.google.com/intl/fi/search/howsearchworks/how-search-works/ranking-results/
Miksi algoritmeja on tärkeää ymmärtää?
Algoritmit ovat tänä päivänä niin kehittyneitä, että jokaisen Google-markkinoinnin ammattilaisen on osattava hyödyntää niitä tekemisessään. Google-markkinoinnin ammattilaiset tietävät mihin asioihin algoritmit kiinnittävät huomioita hakutuloksia valitessaan: eivätkä ominaisuudet ulotu pelkkiin mainoksiin vaan myös mainostajan verkkosivustolle asti!
Googlen tekoäly on kehittynyt myös valtavasti viimeisien vuosien aikana. Tänään voit jo sanoa Googlelle haluavasi lisää myyntiä tietyllä summalla rahaa, antamalla Googlelle muutaman yleisösignaalin ja sitten Googlen tekoäly ja algoritmit alkavat kohdentaa mainontaa puolestasi ja kasvattaa myyntiäsi – kunhan olet osannut luoda kampanjat ja tavoitteet mainontaan oikein.
Miten tämä on mahdollista? Kuten aiemmin mainitsin, maailmassa tehdään 8,5 miljardia hakua päivän aikana ja tätä dataa Google pystyy hyödyntämään koneoppimiseen.
➡️ ➡️ Googlelle pitää kuitenkin osata ilmoittaa mainonnan tavoitteet analytiikan avulla oikein. Vasta sen jälkeen Googlen tekoäly ja algoritmit pystyvät kehittämään mainontaa itsenäisesti.

Algoritmit ja niiden hyödyntäminen Google-mainonnan optimointiin eivät tarkoita sitä ettei mainontaa tarvitse koskaan enää kehittää mainonnan luomisen jälkeen. Se tarkoittaa vain, että mitä enemmän ja paremmin kilpailijasi hyödyntävät Googlen tekoälyä, sitä todennäköisemmin sinunkin tulee optimoida kampanjasi järkevästi, että voit saada mainontasi Googlen kärkisijoille.
➡️ ➡️ Sinun täytyy siis kertoa Googlelle mitä tavoittelet kampanjoilla ja kytkeä tavoitteesi analytiikkaan.
H2 Google Performance Max-kampanjat
Google Performance Max -mainonta kasvattaa suosiotaan Googlen hakukoneissa ja se merkitys mainonnassa kasvaa koko ajan.
✅ Performance Max kampanjatyypin mainokset näkyvät Googlen hakutuloksissa ensimmäisenä ja niissä on perinteisen tuloksen lisäksi mukana tuotteen kuva ja hinta.
Kampanjatyyppiä käytetään etenkin verkkokauppojen markkinointiin, sillä kuluttajien on helppo vertailla eri tuotteita ja niiden ominaisuuksia suoraan hakukoneessa ilman, että kuluttajan täytyy siirtyä eri verkkokauppojen sivustoille tutkimaan tuotteita.
On sanomattakin selvää, että nykypäivänä suuri osa verkkokauppojen hankinnoista tehdäänkin jo pelkästään Performance Max -kampanjoiden kautta, jonka vuoksi verkkokauppioden todella tulee olla hereillä.

Verkkokauppiaan täytyy ymmärtää, miten he voivat saada mainoksensa Googlen kärkeen jos vastassa kilpailevat suuret yritykset suurilla panoksilla, kuten Zalando, H&M, Ikea ja Temu.
➡️ ➡️ Miten käy pienempien verkkokauppojen ja onko mainonnan tekeminen mahdotonta suurien mainosjättien rinnalla?
✅ Performance Max -mainonta käyttää tekoälyä hyödykseen mainonnan rakentamisessa sekä kohdentamisessa. Mainostajan täytyy lisätä vain tuotteensa Googlen kauppiaskeskukseen yritystietojensa lisäksi ja luoda Google Adsin puolella feediä hyödyntävä kampanja hakukoneeseen.
Aloittaminen on helppoa kuin heinänteko. Lue lisää Performance Max- kampanjoista ja sijoitteluista täältä!
✅ Kampanjatyyppi osaa myös kohdentaa mainontaa älykkäästi Googlelle kerrottujen tavoitteiden pohjalta.
➡️ ➡️ Jos analytiikkaan on määritetty, että mainonnalla tavoitellaan myynnin kasvua ja analytiikka on kytketty oikein, alkaa Googlen tekoäly optimoida mainontaa automaattisesti samankaltaisille ihmisille, jotka suorittivat ostoja aiemmin.
✅ Performance Max -mainontaa voidaa kohdentaa myös manuaalisesti aivan kuten display-mainontaa tai hakusanamainontaakin. Performance Max-kampanjoissa tämä tehdään yleisösignaalien avulla. Lue lisää!
Google mainonnan display kampanjat
Google mainonnan ehkä vähiten arvostetuin mainonta muoto on display-mainonta. Ehkä siksi, että display mainosten mainospaikat ovat etenkin ennen vanhaan häirinneet käyttäjien tavallista toimintaa selaimella ja ehkä siksi, että yrityksillä on ollut osittain vaikeuksia ymmärtää missä display-mainokset sitten loppupeleissä näkyvätkään.
✅ Display -mainos on siis se kuva-mainos, jonka saatat nähdä esimerkiksi Ilta-Sanomien sivustolla uutisten joukossa. Kuva tai video -mainos, jota kohdennetaan Googlen mainostyökalun kautta.
Vanhalla display-mainonnalla on ehkä huono maine, sillä moni tuli klikanneeksi mainosta vaikka ei edes tarkoittanut sitä. Mainoksia sijoitettiin hankaliin paikkoihin. blogeihin, uutisten joukkoon tai muihin verkkopalveluihin välkkyvinä, liikkuvina bannereina, jotka ärsyttivät käyttäjiä.
✅ Nykypäivänä display-mainonta voi olla tyylikästä visuaalista viestintää Googlen verkostossa, joka kattaa 90 prosenttia maailman verkkopalveluista.
Uudistuneet älykkäät display -mainokset mahdollistavat monikanavaisen viestinnän helposti pelkän kuvan, logon ja tekstin avulla.
✅ Google mainostyökalun avulla yhdestä kuvasta saadaan luotua nopeasti erilaisia bannereita, videoita ja animaatioita.
✅ Mainoksiin voidaan itse liittää otsikoita ja tekstejä, jotka rajoittuvat kuitenkin tiettyyn 30 kirjaimen ja 90 kirjaimen pituuksiin. Bannereihin asetetaan mainostyökalulla automaattisesti myös yrityksen logo ja brändivärit. Brändi mainonnassa juurikin display-mainonta toimii myös kaikista parhaiten. Muiden mainosmuotojen tukena.
Kenelle display mainoksia näytetään?
Display mainokset voidaan säätää näkymään esimerkiksi niille, jotka ovat vierailleet vasta katselemassa kilpailijoidesi tuotteita tai palveluita. Jos potentiaalinen asiakas on kiinnostunut ostamaan esimerkiksi hampaiden valkaisun kilpailijalta, hän todennäköisesti harkitsee myös sinua palveluntarjoajana kun kohdennat hänelle mainoksen hampaidenvalkaisu -kampanjastanne. Eikö vain?
✅ Kilpailijoiden lisäksi display-mainontaa tehdään perinteisesti sivustolla käyneille, ei ostaneille henkilöille.
➡️ ➡️ Tätä kutsutaan rema-mainonnaksi ja sen avulla voimme näyttää mainoksia esimerkiksi poreammeista jos olet käynyt katselemassa poreammeita verkkokaupassa, mutta et ole ostanut sitä.
✅ Rema-mainontaa eli uudelleenmarkkinointia tehdään yleisesti myös sivuvierailijoille, jotka ovat jonkin tuotteen ostoskoriin asti, mutta hylännyt oston. Tuttua eikä vain? Olet varmasti saanut tällaisia mainoksia joskus.

✅ Lisäksi display-mainontaa voidaan kohdentaa erilaisille Googlen yleisöille, kuten vaikka 3-4 vuotiaiden lasten vanhemmille tai retkeilyä harrastaville ihmisille.
➡️ ➡️ Googlella on paljon tietoa ihmisten elämätilanteista heidän hakuhistoriansa ja Googlelle luovuttamiensa tietojen perusteella (mm. Google-tilin luonnin, sähköpostin ja Googlen hakukoneen käytön perusteella).
✅ Myös avainsana -kohdennukset ovat mahdollisia display-kampanjoissa perinteisen hakusanamainonnan tapaan. Voit tehdä listan Google hakujen sanoista, joita potentiaaliset asiakkaat todennäköisesti etsivät hakukoneesta ja liittää ne mainossignaaliksi.
Googlen tunnetuin mainosmuoto on perinteinen hakusanamainonta
Perinteinen hakusanamainonta voidaan jakaa feedi-pohjaiseen verkkokauppamainontaan sekä avainsanojen huutokaupalla toimivaan hakusanamainontaan.
✅ Feedi pohjainen mainonta kannattaa silloin, kun tuotteita on paljon ja halutaan antaa Googlen tehdä mainonnan kohdennukset ja mainostettavia termejä olisi paljon. Mainosmuoto sopii siis verkkokaupoille, sillä mainostettavia tuotteita on jo lähtökohtaisesti niin paljon, ettei maksa aikaa ja vaivaa ruveta kirjoittamaan jokaiselle tuotteelle mainoksia erikseen ja yksitellen.
✅ Avainsanapohjainen markkinointi puolestaan esimerkiksi B2B-markkinoinnissa usein paremmin, sillä mainontaa pystytään kohdentamaan ja muokkamaan paljon tarkemmin kuin feedi-pohjaisessa mainonnassa.
➡️ ➡️ Verkkokaupoille suunnattu dynaaminen feedi-pohjainen mainonta on yksinkertaista. Tällöin voidaan antaa Googlelle pätkä feediä tai url-osoite, josta Google poimii automaattisesti mainostettavat tuotteet ja näyttää mainoksia niiden pohjalta. Google luo itse dynaamisesti mainonnan otsikot sen pohjalta, mitä tuotetta näyttää hakukoneessa.
➡️ ➡️ Googlen hakusanamainonta on vähän monimutkaisempaa ja vaatii hieman enemmän kokemusta ja ymmärrystä, jotta mainontaa voidaan optimoida parhaalla mahdollisella tavalla.
Kerron teille nyt miten ammattilaiset tekevät Google-mainontaa mainostoimistoissa. Lukaise läpi ja ota talteen ainakin otsikot!
1. Tehdään kunnollinen avainsanatutkimus
Lähdetkö tekemään mainontaa mutu-tuntumalla vai analytiikkaan ja faktaan perustuen? Jos valitsit jälkimmäisen vaihtoehdon, suosittelen sinua tekemään kunnollisen avainsanatutkimuksen.
Avainsanatutkimuksen avulla voit päättää oppia ymmärtämään millä sanoilla asiakkaasi hakevat tuotteitasi ja palveluitasi. Jos palvelulle on tietty nimi verkkopalvelussasi, käyttävätkö asiakkaat samaa termiä etsiessään sitä Googlesta? Onko samalla sanalle olemassa eri variaatioita, kuten vahainkoti, palvelutalo tai vaikkapa hoivakoti? Käyttävätkö hakijat hakukoneessa yhtä sanaa vai niin sanottuja longtail-termejä eli pitkiä hakutermejä, kuten hoivakoti oulu tai paras palvelutalo helsinki?
On tärkeää tehdä avainsanatutkimus, jotta ymmärtää asiakkaita ja pystyy vertailemaan hakumääriä eri kuukausina sekä kilpailutilannetta Googlen hakukoneessa. Maksaako toisen sanan mainostaminen enemmän kuin toisen?
Pääset tilaamaan itsellesi kunnollisen ja edullisen avainsanatutkimuksen täältä! Teen avainsanatutkimuksia 7 vuoden kokemuksella. Avainsanatutkimuksiini sisältyy yrityksenne avainsanat ja niiden hakumäärät, tärkeimmät kilpailijoiden avainsanat sekä sanojen hinnat ja vaikeusasteet. (Hinnat alkaen 300 euroa. Kysy lisää!)
2. Valitaan mainonnan tavoite
Kun mainonnan avainsanat ovat tiedossa, on seuraavaksi on päätettävä mitä Google mainonnalla halutaan saavuttaa. Halutaanko saada mahdollisimman paljon mainosnäyttöjä, myyntiä vai klikkejä eli vierailijoita verkkosivustolle?
Yksi ja ehkä käytetyin vaihtoehto meillä on valita konversiopohjainen markkinointi, joka tarkoittaa, että haluat saada mahdollisimman ostoja/liidejä mahdollisimman pienellä määrällä rahaa. Kun tavoite on kirkkaana mielessä, myös mainokset ja mainonnan analytiikka tullaan rakentamaan sen mukaan, mitä halutaan saavuttaa. Näin myös Googlen tekoäly ymmärtää mitä mainonnalla haluat saavuttaa ja pyrkii sitä kohti.

3. Suunnitellaan tilin rakenne
Kun kampanjan tavoite ja tyyppi on valittu, voidaan ruveta rakentamaan järkevää rakennetta tilille. Onko yrityksellä omat budjetit eri kampanja-alueille vai voidaanko mainostaa yhdelle lokaatiolle, kuten koko Suomelle kerralla?
Tehdäänkö jokaiselle kaupungille omat kampanjat sijainnin mukaan? Voidaanko verkkosivujen tai -kaupan kategorioita hyödyntää Google-mainonnassa esimerkiksi niin, että jokaiselle kategorialle luodaan oma kampanja tai mainosryhmä. Kumpi riittää? Tarvitsevatko kategoriat kampaja-tason asetuksia vai riittääkö kaikille mainosryhmille samat mm. budjetti, hintatarjousstrategia ja lokaatio asetukset?
Eli halutaanko mainontaa jakaa mainosryhmittäin jonkun teeman perusteella? Onko yrityksellä paljon erilaisia palveluita, jotka olisi hyvä eritellä mainontaan? Jos tilistä tulee iso, kannattaa sen rakentamisessa aina hyödyntää ammattilaista. Tai sanoisin kyllä, että Google-mainontaa aloittaessa, kannattaa aina hyldyntää ihmisiä, jotka tietävät mitä tekevät. Jos kuitenkin jostain syystä haluat rakentaa tilin itse ja kaipaat vinkkejä sen tekemiseen, voit aina varata minulta ilmaiset etäkahvit!
4. Fokusoidaan mainonta
Kannattaako kaikkia palveluita mainostaa vai pelkästään niitä, joilla ei ole niin suurta kilpailua alueella ja joilla todennäköisesti saadaan konversioita? Valitse mainostettava sisältö budjettisi ja resurssiesi perusteella. Toisilla sanoilla on paljon enemmän kilpailua Googlen hakukoneessa ja sitä kautta ne myös maksavat paljon enemmän. Selvitä siis kilpailutilanteesi ammattilaisella ja mainosta aloita mainostaminen parhaimmista termeistä.
5. Valitaan avainsanat ja niiden hintatarjoukset
Käytetäänkö avainsanakohdistuksissa jotain tiettyjä tarkkoja termejä ja pitkiä hakulausekkeita yhden laajan avainsana sijaan? Valitse itsellesi järkevät avainsanat (ja negatiiviset avainsanat kampanjoihin) ja aseta niille mahdolliset hintatarjoukset.
Jos myyt vain sinisiä Niken kenkiä, ei ole järkevää käyttää mainonnassa sanaa kenkä, koska silloin kilpailet kaikkia kenkiä myyvien yritysten kanssa. Tällöin mainostaminen on kalliimpaa, eikä suurin osa sivuille tulevista ihmisistä halua ostaa nimenomaan Niken kenkiä. Mutta kun mainostat sanaa Niken lenkkari jokainen sivuille tuleva haluaa ostaa juuri Niken kengät.
Kun mainostat sanaa sinen kenkä tai niken sininen kenkä, kilpailu vähenee ja mainonta on tarkempaa. Tällöin saat samalla rahalla todennäköisesti enemmän ostoja kuin mainostamalla pelkkää kenkä-sanaa.
6. Luodaan mainokset
Viimeisenä suunnitellaan mainosten ja luodaan mainonnan sisältö. Aloita suunnittelemalla jokaiseen mainokseen 30 merkkiä pitkät otsikot ja 90 merkkiä pitkät kuvaukset. Googlen minimivaatimus mainokselle on 3 otsikkoa ja 2 kuvausta, mutta yksi mainos voi sisältää jopa 15 eri otsikkoa ja 4 kuvausta.
Tässä tulee kuitenkin ymmärtää, että mainokset ovat nykyisin responsiivisia eli tällöin jokaisen kuvauksen ja otsikon on sovittava yhteen, sillä Google vaihtelee niitä satunnaisesti. Oma suositukseni on, että mainoksiin tehdään vähintään 3 -6 otsikkoa mainosta kohden ja maksimissaan 4 kuvausta. Loppupeleissä mainoksessa näkyy aina 3 otsikkoa kerrallaan ja 2 kuvausta.
Lisää lopuksi lyhyt URL-osoitteet, kuvat ja erilaiset laajennukset, kuten linkkilaajennukset. Mainontaa voidaan siis laajentaa otsikoiden ja kuvausten lisäksi 4 eri sivustolinkillä (kts. alhaalla oleva kuva), puhelinnumerolla sekä esimerkiksi erilaisilla huomioteksteillä.

Muista siis aina ottaa mainontaan mukaan ainakin linkkilaajennukset, sillä niiden avulla saat mainokseen lisää pituutta ja enemmän tilaa Googlen hakukoneessa itsellesi. Lisäksi ne mahdollistavat myös helpon navigoinnin mainoksesta eri verkkosivujen kategorioihin ja kampanjatietohin.
Hyödynnä siis esimerkiksi linkkilaajennuksia, kun haluat ohjata kävijät suoraan Googlesta uuden kampanjasi laskeutumissivulle tai tuoreeseen blogiin.Linkkilaajennuksilla on myös hyvä ehdottaa eri linkki vaihtoehtoja etsivälle. Esim. kevättakkia etsivälle voidaan lisätä vaihtoehtoisia sivuja: kuoritakit, sadetakit, farkkutakit jne.
Kuvalaajennusten avulla voit viestiä hakukoneessa nopeasti ja helposti brändisi tyylistä ja luoda houkuttelevampia mainoksia.
Puhelinnumerolaajennuksen avulla mahdollistat soiton suoraan mainoksesta ja lokaatio laajennus kertoo, missä liikkeesi sijaitsee.

Yllä olevasta kuvasta näet kaikki Googlen tarjoamat laajennus-muodot: kuva, logo, sivustolinkit, Otsikot, kuvaukset, soitto-linkit, huomiotekstilaajennukset, liidi-lomakkeen, sijainnin, hinnan, app- eli mobiilisovelluksen.
Ja muista aina, että avainsanat ja laskeutumissivut pitää optimoida mainontaan mukaan. Googlen algoritmitmien täytyy olla vakuuttuneita siitä, että sivustosi sisältö vastaa mainostettavaa sanaa: tällöin mainonta on myös tehokkaampaa ja edullisempaa kuin ilman optimointia!
7. Luo säännöt
Google mahdollistaa myös erilaisten sääntöjen luomisen mainonnassa. Voit esimerkiksi luoda sääntöjä tilillesi koskien yhtä avainsanaa tai mainosjoukkoa. Sääntöjen avulla pystyt automatisoimaan esimerkiksi tietyn avainsanan, mainosryhmän tai kampanjan hintatarjouksen nostamista jos kilpailijasi tekevät mainonnan hintatarjouksiin muutoksia.
Ennen mainostajien kesken oli hyvin suosittua luoda sääntö, jossa yhden avainsanan hintatarjousta nostettiin automaattisesti jos kilpailijan hintatarjous nousi oman yli niin, että ilman hintatarjouksen nostoa olisit menettänyt Googlemainoksesi kärkipaikan kilpailijalle. Näin yritys pystyi varmistumaan siitä, että säilytti Googlessa aina esimerkiksi 2-3 paikan.
Sääntöjen avulla voit siis varmistaa paikkasi huutikaupassa ilman että sinun tarvitsee päivystää mainostilillä joka päivä ja seurata kilpailutilannetta.

Esimerkki Google-mainonnan säännöistä.
Google mainonnan YouTube-mainonta
Moni ei tiedä, että YouTube mainonta on yksi Google-mainonnan muodoista ja sitä voidaan kohdentaa aivan samalla tavalla kuin display-mainontaakin: iän, sukupuolen, kiinnostuksen kohteiden, elämäntilanteen, osto- ja verkkokäyttäytymisen perusteella.
Koska Google on koonnut sivuilleen todella helpot ja ymmärrettävät ohjeet YouTube-mainontaa varten, en kirjoita kaikkea uudelleen, vaan lisään ne tähän: https://support.google.com/youtube/answer/2467968?hl=fi
Kenelle YouTube -mainonta sopii?
YouTube mainonta sopii brändimainontaa samalla tavalla kuin ennen vanhaan televisiomainonta. Sitä voi käyttää myös perinteisen televisiomainonnan tukena. Kohdentaminen ja seuraaminen on helppoa ja yksi mainosnäyttö maksaa yleensä alle sentin. Parhaimmillaan YouTubessa saa valtavaa näkyvyyttä ihan muutamilla kymmenillä euroilla. Mielestäni ainakin testaamisen arvoinen kanava, etenkin jos videomateriaalia on jo valmiina.
Kirjoittaja, Sinitta Ahonen, digitaalisen markkinoinnin asiantuntija 24.5.2024
Instagramin feedin uusi kuvakoko 2025 – Mitä sinun tulee tietää?
Instagram päivittyy jatkuvasti, ja vuonna 2025 sovellus tuo mukanaan merkittäviä muutoksia feedin kuvakokoon. Jos haluat…
GA4 eli Google Analytics 4 on täällä – selkeät ohjeet uuden analytiikan käyttöön
GA4 eli Google Analytics 4 Google Analytics 4 näyttää aika samalta kuin edeltäjänsä Universal Analytics,…
Miten saan Googlen kärkeen kuvamainokset – opi lisää Performance Max-mainonnasta!
Google Performance Max -mainonta on yksi Google mainonnan muodoista ja ennen kampanjat tunnettiin nimellä Google…
Mitä Google-mainonta mahdollistaa nykyisin ja mikä on Googlen algoritmi?
Google-mainonta Mikä on Googlen algoritmi ja miten se toimii? Ja mitä kaikkea Google-mainonta nykyisin mahdollistaa? Google-mainonta…