Avainsanatutkimus
Selvitä miten sijoitut Googlen hakukoneessa tärkeillä avainsanoilla. Mitä hakusanoja asiakkaasi ja kilpailijasi käyttävät etsiessään tuotteita ja palveluita?
Tiedätkö miten yrityksesi sijoittuu Googleen? Entä miten kilpailijasi sijoittuvat?
Teen avainsanatutkimuksia 7 vuoden kokemuksella. Koska olen freelancer, teen niitä myös paljon edullisemmin kuin markkinointitoimistot!
Selvitä avainsanatutkimuksen avulla, millä hakusanoilla sinun kannattaisi löytyä Googlesta ja miten voit sen tehdä.
Vain tutkimuksen avulla voit kehittää hakukoneoptimointia ja Google näkyvyyttäsi tehokkaasti!

Miksi haluat lukea tämän avainsanatutkimuksista?
En huijaa ja suosittele optimointia sellaisille sanoille, jotka saavat vain kymmeniä hakuja Googlesta satunnaisesti. Sijoitan Googlen kärkeen avainsanat, joilla on merkitystä. Sanat, joita asiakkaasi ja kilpailijasi käyttävät.
Lue 3 vinkkiäni aloitukseen – et tule pettymään!
Mikä avainsanatutkimus on?
Avainsanatutkimus ei ole rakettitiedettä. Se on tutkimus, jonka avulla selvitetään mitä hakutermejä asiakkaasi käyttävät, kun he etsivät palveluitasi ja tuotteitasi Googlesta.
Avainsanatutkimuksen avulla opitaan, kuinka monta kertaa jotain sanaa haetaan Googlesta kuukaudessa ja mitä sanoja yrityksen kannattaa verkkosivuilleen lisätä, jotta sivuston näkyvyys kasvaa Googlessa tai muissa hakukoneissa.
Esimerkiksi kotisiivous saa 2200 hakua kuukaudessa ja se on helppo optimoida Googleen, sillä sanalla ei ole juurikaan kilpailua ja sen vaikeusaste on helppo.
Kotisiivous Oulu saa puolestaan 390 hakua kuukaudessa ja sen optimointi on vieläkin helpompaa kuin sanan kotisiivous.

Avainsanatukimuksen vinkit – Nro 1: Selvitä mitkä sanat on helppo nostaa Googlen kärkeen!
Selvitä avainsanatutkimuksella kuinka helppo jokin termi on hakukoneoptimoida.
✅ Suomessa kilpailua ei ole paljon, jonka vuoksi suomenkielisten sivustojen optimointi on yleisesti helppoa.
✅ Toiset termit on kuitenkin helpompi nostaa Googlen kärkeen kuin toiset.
➡️ On siis tärkeää ymmärtää, mitä sanoja lähdetään kehittämään ja miten. Ilman kunnollista avainsanatutkimusta se on mahdotonta.
Miltä avainsanatutkimus näyttää ja mitä se sisältää?

Kuvassa esimerkki tutkimuksen osasta. Tavalliseen avainsanatutkimukseen tulee noin 50-100 sanaa verkkosivustolle ja verkkokaupoille tuotevalikoimasta riippuen jopa tuhansia sanoja.
Vinkki Nro 2: Selvitä kuinka moni kilpailija käyttää samoja termejä kuin sinä!
Selvitä avainsanatutkimuksella mitä termejä kilpailijasi käyttävät ja kuinka paljon kilpailijoiden käyttämät termit saavat hakukoneessa.
Sinun kannattaa valita avainsanasi resurssiesi ja yrityksesi verkkosivuliikenteen mukaan. Jos sivustosi saa jo nyt hyvin liikennettä, se on Googlen silmissä automaattisesti arvokkaampi, kuin sellainen, joka ei vielä kerää liikennettä.
Pienen sivuston on helpompaa lähteä optimoimaan sellaisia sanoja, jotka saavat erittäin paljon hakuja ja joilla on helppo vaikeusaste.
Kannattaa myös selvittää, kuinka paljon kilpailijat ovat optimointia tehneet kyseiselle termille ja kuinka helposti pystyt nostamaan omaa sijaintiasi samoilla termeillä!
Vinkki Nro 3: Vaadi avainsanatutkimuksesta selkeä yhteenveto ja strategia
Vaadi tilauksen yhteydessä kunnollista yhteenvetoa hyvistä termeistä. Älä tyydy satojen sanojen Exceliin sanoista, joita et tule koskaan samaan Googlen kärkeen.
Pyydä avainsanatutkimuksen tekijää laatimaan selkeä strategia avainsanoista, jotka tullaan nostamaan Googlen kärkeen, millä ajanjaksolla ja millä toimenpitellä!
Varaa avainsanatutkimus helmikuun kampanjahintaan 49€/tutkimus
Tarjous voimassa helmikuun ajan.
Lisäksi voit hyödyntää avainsanatutkimusta mainonnassa
Avainsanatutkimuksen avulla selvitetään usein myös mitä mainostaminen eri sanoilla maksaa ja mitä termejä kilpailijat käyttävät mainostaessaan omaa sivustoaan.
Yrityksen on tärkeää ymmärtää kilpailukenttä, jotta se voi menestyä siellä!
Aiheesta lisää Googlen artikkelissa.
Avainsanatutkimus ei ole rakettitiedettä. Se on tutkimus, jonka avulla selvitetään mitä hakutermejä asiakkaasi käyttävät, kun he etsivät palveluitasi ja tuotteitasi Googlesta
Paljonko avainsanatutkimus maksaa?
Halvat avainsanatutkimukset maksavat perinteisesti noin 500 eurosta 800 euroon. Laajemmat avainsanatutkimukset suurille verkkokaupoille noin 2000 euroa. Hinta riippuu sivuston koosta ja sisällön määrästä.
Lataamainos.fi -palvelun kautta saat perusteellisen avainsanatutkimuksen pienelle sivustolle 250 eurosta alkaen. Avainsanatutkimus sisältää SEO-strategian ja halutessasi myös kevyen teknisen analyysin.
Palvelu sisältää kaikkien tuotteiden ja palveluiden hakumäärät sekä kilpailutilanne arvion sekä yhteenvedon ja strategia siitä, mitä sanoja suosittelen Google-näkyvyyden lisäämiseen.
Lisäksi palveluun on mahdollista ostaa kilpailija-analyysi jos haluat raporttiin mukaan kaikki tiedot kilpailijoista.
Koska toimin tällä hetkellä yksinyrittäjänä, minulla ei mene kuluja esimerkiksi toimiston vuokraan, hallintoon tai suuriin ohjelmisto-investointeihin. Tämän vuoksi pystyn tarjoamaan palvelua edullisemmin kuin markkinointitoimistot.
Teen tutkimuksia 7 vuoden kokemuksella, joten saat varmasti rahoillesi vastinetta!